En fruktansvärt nervös och nyvaken Amanda

Godmorgon från New York!

Här har dagen precis börjat, vaknade för tio minuter sen och nu ska jag hoppa in i duschen.

Jaha, today's the day. Jag är fruktansvärt nervös - redan! Jag är på både exalterad och illamående på en och samma gång. Jag har pratat med familjen jätte många gånger på Skype och via mail, samt så är min familj vald via privata kontakter vilket känns ganska skönt. Men tänk er själva! Nu blir man välkomnad av en helt okänd främmande familj som man ska bo hos resten av året. Jag vet inte riktigt hur jag ska känna. För som jag sa igår så förstår jag inte vad som händer.

Nu är det snart frukost så vi hörs!

Fullspäckad dag

En fullspäckad dag idag! 
 
En massa klasser med CPR (HLR), First Aid och annat viktigt. Behavior and Discipline var också på schemat.
 
Efter det stack vi in till NYC för att gå runt och shoppa på Times Square, gå in på Empire State Building och besöka central Park. 
Nu är klockan tio på kvällen och jag kom precis innanför dörren - inga bilder! Det är en stressig dag imorgon eftersom vi åker till våra familjer! Wakeup call klockan sex och sen är det klasser fram till 11 för att sen åka direkt till flygplatsen. 
 
Jag är ganska förväntansfull, pirrig men ändå sjukt illamående för morgondagen. Jag menar, det är en dag man pratat om så länge! Jag är redan väldigt nervös men jag kommer ta det lite mer som det kommer. 
 
De första dagarna i San Mateo kommer jag förmodligen inte sitta så mycket vid datorn då jag har mycket att vänja mig vid, ta in inofrmation och komma in i rutinerna. Men om jag får möjlighet kommer jag definitvt kika in med både inlägg och bilder! 
 
puuuss!
 
Solnedgång i somras vid sommarhuset

First day on the Orientation Program

Hej på er!
 
Hoppas allt är bra med er för det är det med mig. Nu är klockan starx efter halv tio här och jag ska snart hoppa i sängen för lite sömn.
 
Igår anlände vi till hotellet rut tre fyra tiden och då välkomnades vi av vår orientation agent och trainer. Vi fick papper och information om de senaste dagarna.
Jag och de svenska aupairerna åkte efter det in till Harmon Meadow för middag. Superskönt att komma bort från hotellet och bara ta det lugnt. 
 
Idag hade vi första dagen på The Orientation Program. Ja vad ska jag säga? För det första förstår jag inte riktigt vad jag gör här. Eller jo det gör jag ju men jag förstår inte att jag faktiskt är här nu. Efter år av prat om att komma hit och nu är jag plötsligt här. Wow. 
 
Det var en massa information först om hur dagarna kommer se ut och sen började klassen. Idag handlade det mycket om amerikanska holiday's, barnens "develop milestones" och mat för respektive ålder. En lång dag med nya ansikten och ny viktig information. 
 
Efter det åkte vi in på en New York City tour som jag tänkte prata lite mer om imorgon och då kommer även bilder upp.
Puss!
 
 
Ett stort leende på en glad, förvirrad och jetlagad Amanda!
 

Dagen drömmen blir sann

Ur dagboken 26 augusti
 
 
 
Nu sitter jag här på flygplatsen och förstår inte riktigt vad som händer. 
Väckarklockan ringde vid halv fyra imorse men egentligen hade jag inte behövt sätta på den då jag ändå inte fick någon sömn.
 
Idag flyttar jag till andra sidan jordklotet. Till San Mateo Californien. För att jobba som aupair. Japp, ni läste rätt. 
Under hela vintern och våren har jag jobbat med att komma iväg. Hitta rätt förmedling, fixa allt pappersarbeten, visum, familj. Och nu sitter jag plötsligt här. Och det känns så fruktansvärt surrealistiskt. Det har varit en dröm för  mig i flera år att åka till USA efter studenten för att plugga eller jobba. Och att jag nu sitter här och drömmen blir sann? Jag vet inte. Jag känner mig ganska tom men ändå väldigt excited. 
Det var svårt att säga hejdå till familjen och mina tre närmsta och bästa vänner. Men självklart var det svårt att säga hejdå till alla, även om det är ett mer ''Vi Ses''. Jag vet ju att alla finns när jag kommer tillbaka. 
 
Nu måste jag springa på planet som ska ta mig till Stockholm Arlanda för att sen flyga till New York där en förberedelse kurs ska vara.
Jag uppdaterar mer där!
 

Ny header

Jag har en ny header!
Tack till Maiken! 
www.lundaside.blogg.se
RSS 2.0